23 märts 2010

Kaeraküpsised kondenspiima ja rosinatega



Joosep nõudis eile õhtul tee kõrvale küpsiseid ja nii saigi täna küpsiste küpsetamine ette võetud. Aga et küpsised oleksid veidikenegi tervislikumad, siis tegin need kaerajahust ja lisasin magusaks kondenspiima ja rosinaid. Said sellised krõbedad ja parajalt magusad küpsised (poes müüdavad kaeraküpsised on minu jaoks ikka hirmus magusad).

100 g võid (sulatada)
100 g kaerajahu
50 g nisujahu
50 g kaerakliisid
0,5 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
1 tl vaniljesuhkrut
50 g (heledaid) rosinaid

Sega omavahel kokku jahud ja küpsetuspulber. Lisa sulatatud või, kondenspiim, vaniljesuhkur ja pestud rosinad (mina lõikasin kääridega rosinad pooleks ka, et lapsed ei nokiks neid küpsiste seest välja). Sega korralikult läbi ja pane külmikusse umbes pooleks tunniks järelvalmima.
Veereta taignast väiksed pallikesed, pane need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja litsu lapikuks, suru kahvliga peale triibud või täpid.
Küpseta 220 kraadi juures umbes 7-8 minutit või kuni küpsised on kuldsed.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tunduvad head ja tervislikud küpsised, aga kui kodus kaerajahu ei ole, kas seda võiks ka nii teha, et kaerahelbed kohviveskis jahvatada või peab ikka spets kaerajahu olema ? Tänud vastuse eest.
Anonüümne Mare

Liilia ütles ...

ma arvan, et kindlasti sobib selline jahvatatud helveste varjant ka.
Mul endal kohviveskit pole ja seetõttu olen ikka poest jahu ostnud (keedan oma kõige pisemale lapsele sellest putru)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.