31 märts 2010

Kakaotarretis

Eile oli mul kokanduse vallas täielik ebaõnnestumiste õhtu. Õhtusöögiks tehtud hakklihapilaff sai mage ja meeletult piprane. Magustoiduks hakkasime lastega küpsiseid tegema, selliseid mida saab küpsisepritsiga pannile pritsida, ja meie küpsiseprits lagunes lihtsalt ära. Proovisime siis seda tainast läbi küpsetuskoti pannile suruda, aga seegi ei õnnestunud. No ja siis sai kogu selle pika mätserdamise peale aeg otsa ja ma otsustasin selle taigna lihtsalt ahjupannile laiali määrida ja punasõstaramoosi peale panna. Tulemus oli õnneks söödav :)

Õnneks tuli eile päeval õhtuks valmistatud kakaotarretis välja :) Sellest kogusest saab 4 väiksemat portsu tarretist.

2 tl želatiinipulbrit 
2 spl vett
2 dl rõõska koort (35 %)
2 dl piima
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 spl mõrudat kakaod 



Pane želatiin vette 5 minutiks paisuma. Kuumuta koor ja piim keemiseni ning sega hulka vähese piimaga lahustatud kakaopulber ning suhkrud. Seejärel sulata paisutatud želatiin kuumaveevannis ja lisa kuumale kakaole. Vala magustoidukaussidesse ja lase vähemalt 4 tundi tarretuda. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.