09 märts 2010

"Meesaiad" e. kreemisaiad e. moskva saiad

Nagu ikka- heal lapsel mitu nime :) Ja need saiad on tõesti head! Joosep nimetab neid saiu meesaiadeks, kuigi meega pole neil saiadel mingit pistmist :) Retsept jällegi nami-namist, kuigi väikeste mugandustega.
Sellest kogusest saab 15 saia.

Üks portsjon magusat pärmitaigent:
Kreem:
   1 muna
   5 spl suhkrut
   1,5 dl piima
   veidi soola
   3 tl vaniljesuhkrut
   1 spl võid
   1 spl nisujahu
   1 spl mannat
Pealepuistamiseks:
   tuhksuhkrut

Kõigepealt valmista taigen ja pane kerkima. Samal ajal valmista kreem.
Kreemi valmistamiseks klopi kõigepealt muna suhkru ja vaniljega lahti. Pane piim, sool ja või potti ning kuumuta keemiseni. Lisa vähehaaval eelnevalt segatud jahu ja manna ning keeda kreem hoolikalt kloppides uuesti läbi. Lõpuks sega kreemisse suhkruga lahtiklopitud muna, kuumuta veidi (ära keeda!). Lase enne saiade valmistama asumist jahtuda.
Sõtku kerkinud tainast kergelt jahusel laual ja rulli laiali. Lõika ristkülikukujulised tükid ning tõsta teelusikaga keskele kreemi. Aseta tainatükkidel nurgad vaheliti ja suru kergelt kinni. Lase saiakestel ahjuplaadil 10 minutit kerkida. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta 210* ahjus 10-15 minutit. Puista üle tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.