01 märts 2010

Frikadellisupp spargel-ja lillkapsaga

Frikadellisupp on üks ülilihtne ja maistev supp, milesse võib lisada meelepäraseid köögivilju. Seekord siis külmutatud spargel- ja lillkapsas ehk meie laste keeles - rohelised ja lumised puud. Mõlemaid panin seepärast, et Joosep sööb ainult rohelisi puid ja Annaliisa lumiseid puid :D

Frikadellid:
   300 g hakkliha
   1 väike küüslauguküüs
   soola
   pipart
   hakitud peterselli

1 sibul
2 porgandit
4 kartulit
lillkapsaõisikuid
spareglkapsaõisikuid
vesi
sool, pipar
maitserohelist

Pane vähese veega keema peeneks hakitud sibul ja viilutatud porgand. Samal ajal valmista frikadellid. Selleks sega hakklihale hulka purustatud küüslauk, veidi soola, pipart ja hakitud peterselli ning vormi väikesteks pallikesteks. Kui porgand on poolpehme, siis lisa juurde keevat vett ja kartulikuubikud. Kui kartulid on poolpehmed, siis ka frikadellid. Viimasena lisa (külmutatud) lill- ja spargelkapsa õisikud. Keeda seni kuni kartul on pehme ja frikadellid tõusnud pinnale. Maitsesta soola-pipraga ja maitserohelisega (till, petersell, murualuk).

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.