08 november 2011

Vanaema porgandipirukas

Seda porgandipirukat tegi mu vanaema meie lapsepõlves päris tihti... nii mõnus oli laupäeval peale saunaskäiku külma piima ja seda magusat pirukat süüa.
Minu pirukas küll täpselt samasugune pole, sest küpsetasin seda keeksivormis ja elektriahjus, aga lapsepõlv tuleb meelde ikkagi ;) ja seda söövad meelsasti ka minu lapsed, lisaks kuulutas Joosep selle taaskord maailma parimaks :D


1 hästi suur või 2 väiksemat saia

Taigen:
1 portsjon magusat pärmitaigent

Täidis: 
400 g porgandit
1 spl võid
2-4 spl suhkrut
1 spl mannat
1 väike muna 
veidi sidrunimahla


Peale:
muna
pärlsuhkrut

Valmista taigen tavapäraselt aga ära kardemoni pane.
Täidise jaoks pane kooritud ning ratasteks lõigatud porgand vähese veega potti keema. Kui porgand on pehme, siis hõõru see läbi sõela või purusta näiteks saumikseriga. Sega juurde manna, maitse järgi suhkrut ja või ning lase jahtuda. Jahtunud segule lisa lahtiklopitud muna ja veidi sidrunimahla, sega ühtlaseks.
Rulli kerkinud taigen õhukeseks (no mitte päris paberõhukeseks :D) ja määri peale porgandisegu. Keera rulli ja aseta kas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või võitatud keeksivormi. Lase ahjuplaadil 20 minutit kerkida ja määri pealt munaga, soovi korral puista peale pärlsuhkrut.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 210-kraadi juures 15 minutit, siis keera kuumus 180-kraadi peale ja küpseta veel 20 minutit. 


Varasemalt: apelsinimaitselised porgandi-sarvesaiad

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.