Seda porgandipirukat tegi mu vanaema meie lapsepõlves päris tihti... nii mõnus oli laupäeval peale saunaskäiku külma piima ja seda magusat pirukat süüa.
Minu pirukas küll täpselt samasugune pole, sest küpsetasin seda keeksivormis ja elektriahjus, aga lapsepõlv tuleb meelde ikkagi ;) ja seda söövad meelsasti ka minu lapsed, lisaks kuulutas Joosep selle taaskord maailma parimaks :D
1 hästi suur või 2 väiksemat saia
Taigen:
1 portsjon magusat pärmitaigent
Täidis:
400 g porgandit
1 spl võid
2-4 spl suhkrut
1 spl mannat
1 väike muna
veidi sidrunimahla
Peale:
muna
pärlsuhkrut
Valmista taigen tavapäraselt aga ära kardemoni pane.
Täidise jaoks pane kooritud ning ratasteks lõigatud porgand vähese veega potti keema. Kui porgand on pehme, siis hõõru see läbi sõela või purusta näiteks saumikseriga. Sega juurde manna, maitse järgi suhkrut ja või ning lase jahtuda. Jahtunud segule lisa lahtiklopitud muna ja veidi sidrunimahla, sega ühtlaseks.
Rulli kerkinud taigen õhukeseks (no mitte päris paberõhukeseks :D) ja määri peale porgandisegu. Keera rulli ja aseta kas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või võitatud keeksivormi. Lase ahjuplaadil 20 minutit kerkida ja määri pealt munaga, soovi korral puista peale pärlsuhkrut.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 210-kraadi juures 15 minutit, siis keera kuumus 180-kraadi peale ja küpseta veel 20 minutit.
Varasemalt: apelsinimaitselised porgandi-sarvesaiad
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar