09 märts 2010

Kaneelisaiad

Kaneelisaiake šokolaadiglasuuriga
Kaneelisaiad on meie pere vaieldamatud lemmikud. Tavaliselt teen neid kohe topeltkoguse. Seekord tegin küll topeltkoguse taigent aga poole kasutasin ära kreemisaiade küpsetamiseks.

Sellest kogusest saab 12 suurt saiakest.

1 portsjon magusat pärmitaigent

Vahele:
   50 g võid (sulatada)
   ohtralt suhkrut ja kaneeli



Kerkinud taigen rulli jahusel laual lahti, ristkülikukujuliseks.








Määri peale jahtunud sulavõi ja puista korralikult üle suhkru ning kaneeliga. 
Keera rulli, alustades laiemast servast. 

Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks. Aseta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase 10 minutit kerkida. Määri pealt lahtiklopitud munaga, puista soovikorral üle pärlsuhkruga.
Küpseta 210-kraadises ahjus 10-15 minutit. 

Kaneelisaiad mitmel moel:
Pidusai

soomlaste kaneelisaiad e.korvapuustit
Muffinipannis küpsetatud kaneeli-keerusaiake

1 kommentaar:

Merike ütles ...

väga isuäratavad.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.