04 märts 2010

Ahjus küpsetatud kartulid

Mulle meeldib süüa teha ahjus, sest siis ei pea pidevalt köögis olema ja pliidi juures seisma. Näiteks meie perele maitsevad ahjus küpsetatud kartulid paremini kui keedukartulid ning mis peamine, ahjus küpsetatud kartulitel jääb rohkem vitamiine alles (keeduveega valatakse väga palju kraanist alla).

kartulid
meresool
1 spl õli

Koori kartulid ja lõika meelepärasteks tükkideks. Kui on väiksemad kartulid, siis olen ka terveks jätnud. Arvesta, et mida peenemad/õhemad tükid seda kiirmemini valmivad. Sega suures kausis kartulid, sool ja õli korralikult läbi (soovi korral maitsesta kartulimaitseainega, küüslaugusoolaga, paprikapulbriga või muu meelepärasega). Laota kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (tänu küpsetuspaberile ei jää kartul panni külge ning ei pea lisama palju õli). Küpseta 220* juures seni kuni kartulid on kuldsed (ca 30-60 minutit, oleneb kartulitükkide suurusest).
Lastele lõikasin kartuliviiludest väikeste küpsisevormigega kujukesi.

7 kommentaari:

Tullia ütles ...

See kartulite idee on väga lahe. Kindlasti proovin.

Liilia ütles ...

Tänan! Minu lapsed söövad silmadega :D

aniitram ütles ...

Väga äge mõte kartuleid nii lõigata! Palju lõbusam süüa :)

Liilia ütles ...

viletsa söömisega lastele tuleb igasugu lõbusaid asju välja mõelda! 2-aastane on nõus võileibu ainult siis sööma kui need on mõmmi-kujulised :D

Merle ütles ...

Hüper-super idee!!! Meil ka lapsed vahel kehva söömisega, aga selliseid.. sööks ju isegi;)

TALUTOIT OÜ ütles ...

Liilia, ma vaatan su blogi ja olen nagu Pavlovi koer. Miks ma ise niiiiiiiiiiii lihtsa asja peale ei tulnud nagu vigurkujudega kartulid! Esimese asjana proovin ära.

Liilia ütles ...

lihtsad asjad ongi tavaliselt kõige geniaalsemad! ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.