04 märts 2010

Maksakaste

Maksakaste ja lihakaste on kaks jahukastet, mida meie peres hea meelega süüakse (teisi ma ei teegi). Maksakaste, keedetud kartulid ja porgandisalat- sellist kooslust nimetab Joosep haiglatoiduks :) kui ma Siimuga sünnitusmajas olin ja Joosep mind lõuna ajal vaatama tuli, siis sõin sellist toitu ja tema tahtis ka. Sõi peaaegu kogu toidu ära (ta on muidu kohutavalt närb sööja) ja kui ma haiglast koju jõudsin, nõudis esimese asjana haiglatoitu :D ja sõi isuga! Nii et ei maksa nuriseda haiglatoitude üle.

300 g maksa
1 sibul
1 spl jahu
piim
sool
must pipar
hakitud petersell
praadimiseks õli

Puhasta maks soontest ja lõika väikesteks ribadeks, haki sibul. Prae kuumal pannil vähekeses õlis sibul ja kergelt ribadeks lõigatud maks. Raputa peale jahu ja pidevalt segades kuumuta natuke. Vala juurde piim. Pidevalt segades hauta tasasel tulel 10 minutit. Kui  kaste on liiga paks siis lisa piima juurde kui aga vedel, siis piima-jahusegu (kuiva jahu jääb tükki). Maitsesta soola-pipraga, maitserohelisega.
Serveeri kartulitega või näiteks keedetud tatraga.

2 kommentaari:

Merle ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Liilia ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.