28 märts 2010

Kukeseentega tuunikalapirukas

Kuna täna on palmipuudepüha e. urbepäev, siis mõtlesin, et võiks mõnd toitu teha, mida sellel päeval süüakse. Otsisin netist ja leidsin paar viidet, mida teha. Urvaputru mu lapsed ei söö, aga kalapirukas tundus täitsa asjalik mõte ning kuna kodus oli tuunikala, siis sai sellest tehtud üks mõnus pirukas nami-namist leitud retsepti järgi (muudatustega loomulikult).

Põhi:
100 g võid
200 g jahu (pool sellest täisteranisujahu) 
0,5 tl soola
2 spl hapukoort

Täidis:
1 karp (185g) tuunikala suured tükid soolvees
1 sibul või porru
150 g kukeseeni
2 muna
2 dl rõõska koort (35%)
100 g juustu (riivida)  
hakitud tilli
soola
musta pipart

Näpi taigna ained kiirelt ühtlaseks, suru pirukavormi (24cm) ja eelküpseta põhja 200* juures 10 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Kui kasutad värskeid seeni, siis puhasta ja haki need. Haki sibul ning prae võis klaasjaks, lisa seened ja prae kuni vesi on aurustunud. Mul olid juba eelnevalt praetud ja sügavkülmutatud seened, nüüd lasin neil pannil sulada. Klopi munad lahti, sega hulka maitseianed ja koor.
Kui põhi on küpsenud siis lao kuumale põhjale seened, sibul ja nõrutatud tuunikala. Puista üle hakitud tilliga ja poole riivitud juustuga. Vala üle muna-kooreseguga ning puista peale ülejäänud juust. Küpseta 220* ahjus 20-25 minutit. Lase enne sööma asumist veidi jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.