15 jaanuar 2010

Kondenspiim

Kondenspiima keeta on väga lihtne ja maitse oivaline, miljon korda parem kui poest ostetud ja loodetavasti tervislikum ka (niipalju kui kondenspiim üldse tervislik saab olla:D). Pealegi tuleb see odavam ka.

Umbes 450 ml kondenspiima saamiseks on vaja:
1liiter piima
300 g suhkrut


Vala piim ja suhkur potti. Keeda tasasel tulel umbes 1 tund ja 15 min. või seni kuni tundub parajalt paks ja ilusa kreemika värvusega (mida rammusam piim, seda kiiremini läheb paksuks). Arvetsa et külmkapis seistes läheb see veel paksemaks.
Liiga kaua keetes läheb lehmakommiks :)

6 kommentaari:

Andra Kalda ütles ...

Tegin seda head kraami üleelie õhtul... kohutav kui hea! Täna hommikul limpsisin veel viimase topsi põhjast. No ei tohi lihtsalt seda rohkem keeta:D

Liilia ütles ...

Ja-ja, sellest võib sõltuvusse jääda :) Ma keedan seda ainult siis kui vajan seda millegi konkreetse asja jaoks. Muidu võib juhtuda, et varsti jäävad ukseavad majas minu jaoks väikeseks:D

Merle ütles ...

Kle, kas sul on kodus puupliit ka?

Liilia ütles ...

unistustes küll ;)

(: ɐuuɐɥ ütles ...

Tere, keetsin ka kondenspiima, aga mul ei läinud ta üldse paksuks ja ma ei oska arvata, mida valesti tegin ?

Liilia ütles ...

eks tuleb keeta seni kuni pakseneb, kui vaja siis kauem kui retseptis antud aeg. soovitan kindlasti veelkord katsetada!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.