Umbes 450 ml kondenspiima saamiseks on vaja:
1liiter piima
300 g suhkrut
Vala piim ja suhkur potti. Keeda tasasel tulel umbes 1 tund ja 15 min. või seni kuni tundub parajalt paks ja ilusa kreemika värvusega (mida rammusam piim, seda kiiremini läheb paksuks). Arvetsa et külmkapis seistes läheb see veel paksemaks.
Liiga kaua keetes läheb lehmakommiks :)
6 kommentaari:
Tegin seda head kraami üleelie õhtul... kohutav kui hea! Täna hommikul limpsisin veel viimase topsi põhjast. No ei tohi lihtsalt seda rohkem keeta:D
Ja-ja, sellest võib sõltuvusse jääda :) Ma keedan seda ainult siis kui vajan seda millegi konkreetse asja jaoks. Muidu võib juhtuda, et varsti jäävad ukseavad majas minu jaoks väikeseks:D
Kle, kas sul on kodus puupliit ka?
unistustes küll ;)
Tere, keetsin ka kondenspiima, aga mul ei läinud ta üldse paksuks ja ma ei oska arvata, mida valesti tegin ?
eks tuleb keeta seni kuni pakseneb, kui vaja siis kauem kui retseptis antud aeg. soovitan kindlasti veelkord katsetada!
Postita kommentaar