18 märts 2010

Leiva hakklihavorm

Täna otsustasin ära proovida ühe toidu, mida olen juba pikemat aega teha tahtnud. Nägin seda retsepti esimest korda Selveri 2010 aasta kalendris ja nüüd paar päeva tagasi ka Andra blogis.  Tasub proovimist, väga-väga maitsev, eriti veel omaküpsetatud leivast!
12 viilu (vormi)leiba
500 g hakkliha
1 sibul
1 küüslauguküüs
5 muna
1 väike paprika
2 tomatit (või 2 spl toamtipastat)
15 oliivi
100 ml piima
soola, pipart
100 g juustu

Prae pannil tükeldatud sibul klaasjaks, lisa juurde hakkliha ning prae läbi. Maitsesta soola, pipra ja purustatud küüslauguga. Sega juurde ka tükeldatud paprika, tomat ning oliivid (mina seekord oliive ja paprikat ei pannud). Lisa segule ka kolm lahtiklopitud muna.
Klopi kaks muna lahti, sega hulka piim. Määri vorm võiga ja lao sinna kihiti muna-piimasegusse kastetud leivad, hakklihasegu ja riivitud juust. Lõpuks vala üle järele jäänud muna-piimaseguga. Küpseta 200* juures umbes 30 minutit.

2 kommentaari:

Andra Kalda ütles ...

Kusjuures, ma ei olegi seda rooga koduleivaga veel küpsetanud. Peab proovima:)

Unknown ütles ...

Mmmm, kui maitsev,mina ainult lsasin kõigele muule veel sinihallitusjuustu ,mis annab sellele roale pikantsust juurde. Mmm ,nämma

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.