22 märts 2010

Kohupiimakook maasikate ja šokolaadiga

Ema oli ostnud kakaovõid, aga kuna ta ei osanud sellega midagi peale hakata siis sokutas selle mulle. Ma ei saa aru, miks ostavad inimesed asju mõtlemata nende vajalikkusele!? :D. No mis mul siis muud üle jäi kui ma pidin sellele siis kasutust leidma, pealegi oli säilivusaeg juba läbi saamas. Mõtlesin siis kohupiimakooki teha, jälle :)
Kook on valmistatud samade põhimõtete järgi nagu kaerapõhjaga-kohupiimakook ja õuna-kohupiimakook.

Põhi:
125 g kakaovõid (või+kakao+suhkur) 
2 spl suhkrut
200 g jahu
küpsetuspulbrit 
1 muna

Kate:
3 muna
veidi soola
1,5 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
400 g kohupiima
100 g hapukoort
1 spl maisijahu 
50 g šokolaadi
külmutatud maasikaid + 1 spl tärklist

Kõik põhja ained segada kiiresti omavahel ühtlaseks taignaks. Litsu taigen koogivormi (kasutasin 28*28 cm kandilist vormi) põhjale ja servadele ning aseta külma.
 Kate: eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged veidikese soolaga tugevaks vahuks ja jäta ootele. Vahusta munarebud suhkrutega heledaks vahuks. Mikserda juurde ka kohupiim ja hapukoor. Sega hulka tükeldatud šokolaad, maisijahu ja ettevaatlikult ka munavalgevaht. Sega väiksemaks lõigatud (külmunud) maasikad tärklisega. Kalla pool kreemist koogivormi taigna peale, siis lao peale tärklisega segatud maasikad ja vala peale ülejäänud kreem.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 175* juures umbes 1 tund, siis keera kuumus kinni ja lase koogil ahjus vaikselt jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.