24 mai 2011

Väikesed köögivilja-juustupirukad


Neid pirukaid pakkusin ma ka blogikohvikus ja kuna mul nende retsepti siin polnud, siis nüüd saab viga parandatud. Maitsevad ühtviisi hästi nii soojalt kui ka külmalt. 

12 väikest pirukat: 
Põhi:
100 g võid
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
125 g maitsestamata jogurtit
veidi soola 

Täidis:
1 väike sibul
1 väiksem suvikõrvits
pool paprikat
1 väike porgand
1 küüslauguküüs
1 tl kuivatatut punet või basiilikut
soola
pipart
1 suur muna
1 dl kohvikoort
200 g riivitud juustu
6 kirsstomatit

Sega küpsetuspulber jahuga ning siis mikserda taignakonksude abil pehme võiga ühtlaseks. Lisa jogurt ja sool ning sega ühtlaseks võimalikult vähe töödeldes. Lase taignal vähemalt tund aega külmikus seista.
Samal ajal valmista täidis, selleks pese ja haki kõik ained peeneteks kuubikuteks (porgandi võid ka jämedalt riivida) ning hauta õlisel pannil poolpehmeks, maitsesta. Klopi muna lahti, lisa juurde koor, riivi juust.
Valmis tainas rulli laual õhukeseks ja lõika 12 ruuduks. Vajuta tükid muffinipanni õõnsustesse. Tõsta igasse pessa köögiviljad, siis vala peale veidi munapiima, ohtralt riivitud juustu ja pooleks lõigatud kirsstomat.
Pane pirukad kohe kuuma 200-kraadisesse ahju ja küpseta 25 minutit.

Retsept mugandatud "Suur küpsetamisraamat" 1.osast

1 kommentaar:

Jelena ütles ...

Täna hommikul omletti tehes tulid meelde need samad köögivilja pirukad.

Mina teen omletti, et praen esmalt erinevad köögiviljad ära (nagu sina teed pirukatäidise) ja siis valan juurde koore-munasegu. Tuleb toekas omlett hommiku- või õhtusöögile.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.