150 g maapähklivõid (mida
naturaalsem, seda parem)
40 g pruuni suhkrut (või
leotatud ja purustatud datleid)
¼ tl soola (oleneb,
kui soolane on maapähklivõi)
2 suurt muna
½ tl vanilliekstrakti
100 g kaerahelbeid
2 g küpsetuspulbrit (1/2
tl)
50 g tumedat šokolaadi
Haki šokolaad peeneks või kasuta
väikseid nööpe.
Mikserda maapähklivõi suhkru ja
soolaga ühtlaseks, lisa juurde munad ning mikserda taaskord ühtlaseks. Sega
juurde vaniljeekstrakt, kaerahelbed, küpsetuspulber ja šokolaad. Lase taignal
umbes 30 minutit seista, siis kaerahelbed paisuvad veidi.
Tõsta taignast, küpsetuspaberiga
kaetud ahjuplaadile parajad pätsid, jäta veidi ruumi kerkimiseks ning küpseta
eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures 7-8 minutit või kuni küpsised on jumekad.
Lase enne söömist jahtuda!
1 kommentaar:
Kui ma ei soovi suhkrut kasutada, kas siis võib datlite hulka pisut suurendada
ja šokolaadi asemel kakaopulbrit kasutada?
Postita kommentaar