07 märts 2010

Vahvlid

Vahvlijäätis on väga hea, eriti kui nii vahvel kui ka jäätis on ise tehtud. Küpsetan neid vahvleid Severini Hörnhenautomatiga. Sellest taignakogusest saab päris suure portsu vahvleid, täpset arvu ei tea, kuna vahvlid kaovad kandikult kiiremini kui mina neid küpsetada jaksan.

150 g võid
125 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 muna
200 g nisujahu
100 g maisijahu
200 ml piima
200 ml vett

Sega pehme või, suhkur, vaniljesuhkur ja munad kreemjaks massiks. Lisa pidevalt segades vaheldumisi jahud ja vee-piimasegu. Taigen peab jääma hapukoore paksune. Lase paisuda ca 2 tundi ning küpseta kuumade vahvliraudade vahel kuldseks.

Keera kohe kuumalt tobikusse.
 










Või vajuta klaasi peale asetatult korvikesteks.

4 kommentaari:

Anette ütles ...

Tere!
Kust sa küll oled leidnud vahvliküpsetamisemasina? Mul on 70:st ja ma olen mitu korda "siraka" saanud, ei julgegi enam kasutada. Need mis Soomes on müügil, on nii sügava mustriga, et vahvel jääb lihtsalt pannkoogi moodi pehmeks. Sommidel vahvel (vohveli) tähendabki tihti pannkooki, mis on tehtud vahvlimasinaga. Kas neid masinaid müüakse Eestis ja kui palju selline maksab?

Liilia ütles ...

minul on 10 aastat tagasi eestist ostetud Severini firma Hörnhenautomat. siis maksis ta minu mäletamist mööda mingi 300 krooni. Näiteks:http://www.euronics.ee/tootekaart/33410/Koogitooted/Fun_cooking/AWM852 -see tundub selline olema, sest kaasas on vahvlikeeramise koonus.

Anette ütles ...

No näed, üks vana pea otsas, olen kunagi kysinud juba sinu käest seda, ja olen su vahepeal ära kaotanud. Kas ma sind oma blogilisti võin lisada, et enam nii ei juhtuks :-)

Liilia ütles ...

ikka :D

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.