02 märts 2010

Maiasmokkadele: šokolaadi-pähklikreem


Keetsin täna kondenspiima ja siis tekkis tahtmine midagi põnevat katsetada. Lisasin hulka šokolaadi ja pähkleid ning tulemuseks mõnus saiakate Nutella kreemi asemel.

1 purk kondenspiima
50 g tumedat šokolaadi (Fazeri blokkšokolaadi)
50 g sarapuupähkleid

Keeda kondenspiim tavalisel viisil või kasuta poest ostetut (kuumuta keemiseni). Kuuma kondenspiima hulka sega šokolaaditükid, lase sulada (ära keeda). Riivi pähklid ja rösti veidi kuumal pannil (nii on pähkli maitse intensiivsem), vala kuumalt kreemi hulka. Sega hoolega läbi ning vala kaanega suletavasse purki ning lase jahtuda. Säilita külmikus, kinnises purgis (õhu käes kuivab ära).
Söö näiteks saiaga või küpsistega, eriti suured maiasmokad söövad lusikaga otse purgist :D

4 kommentaari:

kardemon ütles ...

mnjämm.... oleme poes alati ummikus, et millist šokolaadikreemi osta, et see võimalikult naturaalne oleks. nüüd teem ka ise!!! kaua see säilida võiks? toatemperatuuril purgis hoidmine (et mõnus pehme oleks koguaeg)tuleks kõne alla??? ja kuidas sa pähkleid riivisid? lasid läbi mingi masina? see tundub kõige tüütum osa olevat kui peaks ükshaaval riivima.... kohviveskiga kuidas jääks?

Liilia ütles ...

Sellest kogusest mis siin kirjas ei tule kuigi palju kreemi s.t ei säiligi kaua, saab enne otsa :) Aga ma arvan et ta säilib toatemperatuuril ka umbes nädala, sest siin sees pole ju midagi mis kiiresti halvaks läheb (kondenspiim sisaldab nii palju suhkrut et sellega ei juhtu nädalaga midagi) kauem ei soovita hoida, sest pähklid muutuvad ehk kibedaks. Aga külmikustki võttes on ta selline saiale määritav, kuigi võiks olla pehmem.
Riivisingi pähkleid riiviga ja minu meelest on näiteks leiva riivimine raskem töö :) mul pole ühtki sellist masinat millega riivida või jahvatada :(, aga arvan et võib muidugi kohviveskiga seda teha, sest minul on tuntavad pähklitükikesed sees, aga kui saaks peenemaks jahvatada siis oleks veel kreemisem.
Tasub proovida, kuigi see pole ehk nii kreemine kui poes müüdavad, aga veidi tervislikum küll.

Anonüümne ütles ...

mina soovitaks pähklid hoopis köögikombainiga pastaks teha-st et esialgu hakib masin pähklid ja ühtäkki, võluväel eraldub pähklitest õli-see on kergem ja niimoodi tehakse ka pähklimäärdeid

Liilia ütles ...

mul ei ole köögikombaini, muidu prooviks!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.