27 juuni 2010

Piparmündi-šokolaadikook

Kevadel tõin vanaema aiast paar piparmündijuurt ja nüüd on need hakanud minu aias meeletult kasvama, seetõtu otsustasin lisaks piparmünditeele proovida seda ka mõnes küpsetises kasutada. Leidsin nami-namist retsepti, muutsin seda veidi ja sain väga mõnusa šokolaadise ja samas mõnusalt piparmündise maitsega koogikese. Läheb kindlasti kordamisele!
175 g sulatatud võid
2 dl suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
3 muna
100 g nisujahu

3 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
50 g tumedat šokolaadi

suur peotäis piparmündilehti 

Sega kausis sulavõi, sool ja suhkur ühtlaseks. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu juurde omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja kakao. Viimasena sega hulka vaniljesuhkur, tükeldatud šokolaad ja peeneks hakitud piparmündilehed.
Vala segu võitatud väiksemasse koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit või seni kuni kook on küpsenud, kuid mitte kuivanud.
Lase 5 minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta restile jahtuma. Enne serveerimist puista kook
üle tuhksuhkruga ja kaunista piparmündilehtedega. 

Kasutasin seda kooki tordipõhjana ning katsin pealt maitsva glasuuriga

Glasuur:
100 g mõrudat šokolaadi
200 g hapukoort

Sulata šokolaad vesivannil ja sega hulka hapukoor, määri koogile ja lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.