12 jaanuar 2010

Hernesupp

Midagi peab ju süüa tegema, aga asja teevad keeruliseks kaks väänikut kes viimasel ajal on hakanud iga toidu peale "väkk" ütlema ja nii on jäänud valikusse vähesed toidud või õigemini maitsed. Täna proovin hernesupiga neid meelitada.
1 klaas kuivatatud herneid
0,5 klaasi odrakruupe
2 l vett
0,5 kg suitsuribi

1 loorberileht
sibul
4 kartulit
2 porgandit
soola, pipart
1 tl sinepit
 


Pane herned ja kruubid eelmisel õhtul likku.
Kuumuta vesi keemiseni, lisa loorber ja suitsuribi. Lase keema, siis eemalda tekkinud vaht. Seejärel lisa leotatud herned ja kruubid. Lisa hakitud sibul ning keeda tasasel tulel umbes tund aega.
Lisa väikesed porganditükid ning umbes 10 minuti pärast ka kartulikuubikud. Maitsesta soolaga ja keeda, kuni kartul on pehme.

Keera tuli kinni, eemalda supi seest suitsuribi ja loorber. Lõika liha viiludeks ning lisa supile, maitsesta pipra ja sinepiga. Kui supp on liiga paks, siis lisa keeva vett.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.