![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDnZlSxCZWSxaF9iZkePY2aS7DygG74bcIHtY891twOX-V0-yxIaDSufAOIPnu1Kk1DBMZWT4T63yT-BlY3HtzxUEv0PeT-jQHDKA-p_1DnCN6A0C53fJJx5e7MY_jJiQHMlZ-JF4y8eQ/s200/viinerveeb.jpg)
400 g sepikujahu
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZL_jfTnLhn3atsJVQLOH3pb3r9H6U9FHx4pFGYHX3gB-093l2H6WA1S-OQvVVAY5nYNZKA8etquqhOR_1h-kPlpNX_licmqEOhLvcHy7QNEd9Trkn7RpnB_TdgIc_QLZCIvIhMWIYXhc/s200/juustsveeb.jpg)
50 g presspärmi (kotike kuivpärmi, Nordic)
3 dl piima
2 dl vett1 spl suhrut
1 tl soola
50g võid+ 1 spl õli
viinereid
juustu
Pudenda pärm kaussi. Soojenda piima ja vee segu käesoojaks (37*). Lahusta pärm väheses vedelikus ja kalla juurde ülejäänu. Lisa suhkur, sool ning suurem osa jahudest, sõtku ühtlaseks. Seejärel lisa pehme või ja õli ning ülejäänud jahu (tainas peab jääma pehme, mitte puine) ja sõtku tainast seni kuni see lööb kausi küljest lahti ja käsi on puhas. Kata kauss rätikuga ja tõsta sooja kohta ning lase kerkida umbes tund. Pane kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale ja sõtku läbi.
Rulli õhukeseks, pane peale viiner tõsta peale taignaserv ja lõika noaga pirukas välja.
Juustusaiade tarvis rulli taigen õhukeseks, puista peale riivjuustu ja keera rulli (nagu kaneelisaiad). Lõika sellest rullist parajad tükid ja veereta pallideks.
ase pannil 15-20 minutit kerkida, määri üle lahtiklopitud munaga ning küpseta eelsoojendatud ahjus 225* juures 15-20 minutit või seni kuni pirukad näevad küpsed välja.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar