19 veebruar 2010

Õunamahlas küpsetatud kanakoivad

Õuntega täidetud kana on maitsev ning see viis mõttele proovida koos õuntega kanakoivad ahju pista.
Kogused neljale:

4 kanakoiba
4 õuna
4 sibulat
veidi õunamahla (või veini)
soola, pipart, sinepit

Võta kanakoibadelt ära nahk ning hööru kokku sinepi ja maitseianetega. Laota ahjuvormi koivad, kooritud ja seemnetest puhastatud õunad (lõikasin õuna 8-ks) ning sibulad (lõikasin neljaks). Vala peale veidi õunamahla või veini. Küpseta 240* juures umbes 45 minutit või seni kuni pealt on liha krõbe ja kahvliga torgates ei tule enam roosat vedelikku, vaid läbipaistvat. Liiga kaua ei või ka küpsetada, sest muidu kuivab liha ära. Kes tahab võib küpsenud sibulad ja õunad läbi sõela hõõruda ja kastmena kasutada (minu jaoks oli see liiga vürtsine ja hapu).

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.