07 veebruar 2010

Kohupiima jõhvikamuffinid

Leidsin oma retseptikaustast ühe saksakeelse retsepti, mis tundus mulle kuidagi väga kahtlane kuna ei sisaldanud grammigi rasvainet. Otsustasin proovida, koos omapoolsete väikeste muudatustega muidugi :)

250 g kohupiima
75 ml piima
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sidrunikoor
2 muna
4 dl jahu (panin 2dl sellest täisteranisujahu)
2 tl küpstuspulbrit
125 g jõhvikaid (retseptis oli kuivatatud, mina panin külmutatud)
50 g kreeka pähkleid

Klopi munad suhkruga, lisa vaniljesuhkur, sidruniessents, piim ja kohupiim. Sega ühtlaseks. Sega jahud küpsetuspulbriga ning sega see kahes jaos kohupiima-munamassiga. Viimasena sega hulka jõvikad. Tõsta taigen võitatud muffinipanni pesadesse ja puista peale hakitud pähkleid. Küpseta eelsoojendatud ahjus 175* juures umbes 45 minutit.
Maitsevad kõige paremini jahtunult. Retseptis oli soovitus süüa neid muffineid vahukoore ja hapuka (jõhvika) moosiga, aga kuna mul vahukoort polnud, siis sõime neid niisama ja meile maitsesid. Polnud liiga magusad ega ka mitte rasvased. Pähklid andsid mõnusa maitse. Proovin järgmine kord mõnede teiste marjadega, näiteks mustikatega või maasika+mandliga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.