16 veebruar 2010

"Riisimöks"

Kindlasti on sellel toidul ehk veidi viisakam nimi olemas, aga Joosep nimetab seda nii ja mis siis minulgi üle jääb. Teen seda üpris tihti, kuna lapsed söövad seda hea meelega ja sellesse on võimalik peita igasugu köögivilju, talvel sügavkülmutault kahjuks (kuigi enda aiast).

400 g sealiha, kanaliha või hakkliha
2 klaasi pudruriisi
1 sibul
1 suur porgand
pool paprikat
lisaks vastavalt soovile midagi: suvikõrvitsat, rohelisi herneid, lillkapsast, spargelkapsast
vett
400g purustatud tomateid
soola, pipart, peterselli

Tükelda liha ja köögiviljad. Pese sõelal riis. Sega kõik omavahel ahjuvormis läbi (ära täida vormi liiga täis, jäta riisile paisumisruumi), maitsesta ja vala peale vesi ning pane ahju. Küpseta 240* juures umbes 1-1,5 tundi, vahepeal sega ning vajadusel võid keevat vett juurde valada. Veidi enne lõppu lisa purustatud tomatid (kohe algul lisades jäävad köögiviljad kõvaks) ja hakitud petersell. Valmidust proovi riisitera maitsmisega.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.