20 veebruar 2010

Iirisemaitseline õunakook

Tahtsin hommikul küpsetada pannkooke, aga munad olid otsas. No ja tänane tuisk ei meeliata küll välja minema. Kuna oma aia viimased õunad on ka juba oma kaubandusliku välimuse kaotanud, siis otsustasin hoopis õunakoogi kasuks. Hakkasin tegema ja avastasin, et mul on nisujahu ka otsas, õnneks leidus täisteranisujahu. Algul mõtlesin teha lihtsalt muretaigna põhjale laotud õunaviiludega kooki, aga töö käigus tuli mõte ka koort peale valada. Tulemus oli maitsev, kook kadus väga kiirelt :)

Põhi:
75 g võid
veidi soola
1 spl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
5 spl maitsestamata jogurtit


Kate:
3-4 õuna
1 dl fariinisuhkrut
1 dl rõõska koort (35%)
kaneeli

Näpi või soola, suhkru ja küpsetuspulbriga segatud jahuga läbi. Lisa juurde jogurt ning mudi kiiresti ühtlaseks. Mähi toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmikusse järelvalmima.
Katte tarvis koori õunad, eemalda südamikud ja viiluta. Suru tainas võiga määritud (26cm) koogivormi põhja ja külgedele (seda on hea teha märgade kätega, siis ei kleepu taigen käte külge). Laota peale õunaviilud. Õuntele raputa veidi kaneeli ja fariinisuhkrut, vala peale koor. Küpseta 180* juures 45 minutit. Lase enne söömist kindlasti jahtuda ja taheneda.


Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.