08 veebruar 2010

Suvikõrvitsasalat-kaste

Seda hoidist võib süüa kas külmalt salatina või soojalt kastmena. Õige aeg selle vaaritamiseks on augustis-septembris, siis kui suvikõrvitsatest uputus on ja saab umbes 5 liitrit.


3 kg suvikõrvitsaid
500 g paprikaid
500 g porgandeid
300 g sibulaid
1 kg tomateid
1 suur küüslauk
1 klaas oliivõli
2 spl soola
50 g suhkrut
1-2 spl äädikat
peterselli, punet, tüümiani,basiilikut, tšillit, pipart




Suvikõrvitsad, paprikad, sibulad, ja kooritud tomatid lõigata parajateks tükkideks, porgand riivida. Õli ajada keedunõus kuumaks. Hautada selles sibulad ja porgandid ning lisada ülejäänud komponendid (ka sool ja suhkur) v.a küüslauk, maitseroheline ja äädikas.
Hautada tasasel tulel kuni köögivili on pehme (mitte pudruks keeta!). Enne lõppu lisada purustatud küüslauk ning hakitud maitseroheline ning maitse järgi äädikat. Maitses- mina ei armasta väga soolast, peaks jääma rohkem selline magus-hapu ja seistes maitse veidi maheneb!
Tõsta kuumalt steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.


 
Kaste sealihaga: pruunistada umbes 500 g väikesteks tükkideks lõigatud sealiha õlisel pannil ning vala peale 0,5 l purk suvikõrvitsasalatit (seekord paprikata variant) ning lase kaane all veidi podiseda. Vajadusel maitsesta ning serveeri riisi või makaronidega.

2 kommentaari:

Jaanika ja Signe ütles ...

Tegin suure laari tegelikult juba kuu aega tagasi, väga maitsev!

Liilia ütles ...

on maitsev jah, eriti talvel kui värske kraam otsas on ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.