29 november 2010

Väikesed jõulupärjad

Selline päikseline talveilm aina süvendab jõulutunnet, mida jagub loodetavasti ka päris jõuludeni, ning kuna eile oli ka 1. advent siis sai meie lõunasöök täiesti jõulune. Hapukapsad ja verivorst ning magustoiduks jõuluse mekiga imepehmed kringlikesed ja kuum kakao.

2,5 dl piima 
25 g pärmi
1 muna
1 dl suhkrut
1 tl soola
2 tl kardemoni
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl safranit või
noaotsatäis muskaatpähklit 

100 g pehmet võid
8-9 dl nisujahu

 
Peale:
muna
hakitud mandleid või pärlsuhkrut

Kuumuta piim käesoojaks, lisa pärm ning sega lahustumiseni. Lisa maitseained, suhkur, muna, jahu ja pehme või. Sõtku pehme tainas ning lase tunnike soojas kerkida.
Kummuta tainas jahusele lauale ning sõtku läbi. Vormi tainas sõrmepaksuseks köieks. Lõika see omakorda 30 cm juppideks. Keera tainajupid keerdu ning vormi väikesteks pärgadeks. Lase küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil umbes 15 minutit kerkida.
Määri kerkinud kringlid munaga, puista peale hakitud mandleid või pärlsuhkrut ning küpseta 250-kraadises ahjus umbes 10 minutit.


Retsept nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.