10 november 2010

Karamellikook

Kuna tegin beseed siis tuli välja mõelda rakendus ka munakollastele. Võtsin nõuks proovida seda nami-nami retsepti. Väga maitsev kook sai!

 
Põhi:
1 dl suhkrut
0,5 dl keeva vett
250 g toasooja võid
veidi soola
2 munakollast
400 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
500 g hapukoort
3 spl suhkrut





Suhkrusiirup: pane suhkur potti ja kuumuta, kuni suhkur on pruuniks karamelliks sulanud. Lisa ettevaatlikult keev vesi ja sega, nii et saad suhkrusiirupi. Lase jahtuda.
Valmista tainas: sega kokku pehme või, sool, munad, jahtunud siirup ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja täksi kahvliga taignasse augukesi. 

Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit kuni põhi on kuldkollane (ära liiga kuivaks küpseta, muidu muutub kook pudedaks). Lase jahtuda.
Hapukoorekreemi jaoks sega hapukoor ja suhkur.
Lõika koogipõhjal servad ära (need jäävad pealepuistamiseks) ning poolita saadud plaat. Määri ühele koogipõhjaplaadile hapukoort ning pane peale teine plaat, kata hapukoorega. Peale pudista alleshoitud servatükid. 

Lase enne sööma asumist vähemalt paar tundi külmas seista ja maitsestuda.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.