24 november 2010

Oad mehhikopäraselt

Kui väljas on külm ja niiske, siis on paras aega süüa midagi vürtsikat ja soojendavat.

350 g kuivatatud punaseid aedube
2 sibulat
2 küünt küüslauku
1 loorberileht
1-2 tšillipipart
2 spl õli
2 kooritud tomatit
soola





Pane kuivatatud oad suurde potti ja lisa niipalju külma vett, et vesi ulatuks 2,5 cm ubadest kõrgemale. Lisa pool hakitud sibulast ja pool hakitud küüslaugust, loorberileht ja tšilli. Kuumuta keemiseni ja keeda tugeval tulel 10 minutit. Kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel 30 minutit. Kui segu kipub liiga kuivaks muutuma, lisa veidi keevat vett.
Kui oad hakkavad 'kortsu minema', lisa 1 spl õli ja keeda veel 30 minutit, kuni oad on pehmed. Lisa sool ja keeda veel 20 minutit, ent ära enam vett lisa. Eemalda oad tulelt.

Kuumuta 1 spl õli pannil. Prae ülejäänud sibul ja küüslauk pehmeks ja klaasjaks. Lisa kooritud ja hakitud tomatid. Lisa tomati-sibulasegule 3 spl pehmekskeedetud ube. Suru segu katki, nii et saad pasta. Maitsesta soolaga. Lisa segu ülejäänud ubadele paksendamiseks. Kuumuta seni, kuni oad on uuesti läbi kuumenenud.

Retsept nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.