03 juuli 2010

Maasika-kohupiimatarretis


Kuna maasikad valmivad ning nami-namis toimub maasikatortide kooskokkamine siis otsustasin eile õhtul selle magustoidu tegemise ette võtta. Originaalis on selle retsepti nimi maasikalotta, aga kuna ma teda veidike muutsin, siis muutus ka nimi :). Sai väga maitsev ja just sobilik söömiseks kuumal suvepäeval, sobib väga hästi ka sünnipäevalauale tordiks.

2 spl želatiini+ veidi vett
1 laimi või sidruni mahl
2 dl vahukoort
250 g kohupiima
2 dl maitsestamata jogurtit
2 tl vanillisuhkrut
0,5 kg maasikaid
100 g suhkrut 


Kausi vooderdamiseks:
maasikaid


Pane želatiin 5 minutiks külma vette ligunema. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Klopi kohupiim ja jogurt omavahel, lisa vahukoorele. Maitsesta vanillsuhkruga. Suru puhastatud maasikad kergelt katki, sega suhkruga ning lisa kohupiimasegule.
Kuumuta laimimahl väikeses potis, lisa paisunud želatiin. Sega, kuni želatiin on sulanud. Lase želatiinisegul jahtuda ning siis kalla peene nirena pidevalt segades kohupiimamassi hulka. Pane kauss külmkappi.
Vooderda 1,5-liitrine kauss toidukilega. Puhasta maasikad ja lõika pooleks. Aseta maasikapoolikud kausi põhjale. Võta kergelt tarretuma hakanud kohupiimasegu külmkapist välja, sega hoolega. Vala kaussi niipalju kohupiimasegu, et maasikad on peaaegu kaetud.
Nüüd aseta kausi servadele taas paar rida maasikaid, siis kohupiimatäidist, siis maasikaid jne (kauss on vaja täita järk-järgult, muidu kukuvad maasikad kausi põhjale kokku).
Kata tort toidukilega ning lase järgmise päevani külmkapis tarretuda.
Kummuta valmis šarlott tordialusele. Eemalda toidukile ja kaunista.  



2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See on nii isuäratav... Et ma vist pean KOHE poodi minema:)

Liilia ütles ...

maitsev oli küll ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.