13 juuli 2010

Lihtne sepik

Pole vist mõtet mainidagi, aga kohutavalt palav on. Lapsed elavad terve päeva basseinis ja õhtuti käime järves ujumas ning lisaks mitu korda päevas külma dušši all. Õnneks on meil võimalik pidevalt kuskil viludas istuda, ning vaikselt puhuvat tuulekest nautida. Eriti mõnus on lõhnavate pärnapuude all liivakooke küpsetada :D Hommikul, kui veel väga palav pole saab midagi ka toas küpsetada või süüa teha. Kuna leiva küpsetamine kütab maja liigselt palavaks siis tegin lastele hommikusöögiks ühe maitsva sepiku ja ühtlasi õnnistasin ka sisse oma uue leivavormi. 

2,5 dl piima ja vee segu
15 g pärmi
0,5 tl soola 

0,5 spl suhkrut 
2 spl õli
400 g sepikujahu
(või nisupüüli ja täisterajahu segu)

Hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa käesoe vedelik, sool, toiduõli ja jahu. Sõtku sile tainas ning pane rätikuga kaetult sooja kohta kerkima.
Kerkinud tainas pane tainalauale, sõtku kergelt läbi ning vormi pätsiks.
Aseta päts võitatud ahjuvormi ja lase veel kerkida.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.
Lase pätsil niiske rätiku all jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.