Kui ma väike olin, siis tegi ema meile pidevalt hapupiima moosiga - nagu jogurt või siis hapupiimajook. Mõtlesin nüüd katsetada ise jogurtit teha, sest hapupiima meil ei armastata. Leidsin õpetuse siit.
1 liiter piima (mina kasutan talupiima)
3 spl juuretist või (želatiinita) maitsestamata jogurtit (nt Farmi)
Lasin piima peaaegu keema, et hävitada selles leiduvad ebavajalikud bakterid (mitte keeta, sest siis jääb jogurtile keenud piima maitse). Lasin jahtuda leigeks ning segasin hulka juuretise. Panin kaanega karpi, mässisin paksu teki sisse ja jätsin, eelnevalt soojendatud ja välja lülitatud, ahju terveks ööks seisma. Hommikul panin külmikusse jahenema. Segasin juurde maasika toormoosi ja maitses nagu päris jogurt.
Enne moosi lisamist võta 3 spl juuretiseks!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar