22 juuli 2010

Südasuvine aedvilja-piimasupp

Seda suppi kas armastatakse või vihatakse, vahepealset varjanti lihtsalt pole :) meie pere, kaasaarvatud lapsed, kuuluvad armastajate hulka. Ilma selle supita ei kujuta ma ühte õiget suve ettegi, see on saatnud mind lapsepõlvest saati.





See on selline supp mida annab teha erinevate maitsetega. Kohustuslikud on  ainult kartulid, porgandid, herned ja muidugi piim. Seekord tegin nuikapsa- ja spargelkapsaga, aga sobib ka värske peakapsas, lillkapsas või hoopis kaalikas.

värsket porgandit
värskeid herneid
värsket kartulit

meelepärast kapsast
vett
soola

võid
piima



Pane puhastatud ja tükeldatud aedviljad potti ja vala juurde niipalju vett, et aedviljad oleks vaevu kaetud ning keeda vaiksel tulel pehmeks.
Lisa sool, või ja lõpuks piim. Kuumuta pidevalt segades tasasel tulel keemiseni ja serveeri. 
Kui vett tundub enne piima lisamist liiga palju olema, siis vala veidi pealt ära, seda maitsvat puljongit saad mõne teise roa valmistamiseks kasutada.

1 kommentaar:

Liisi ütles ...

Lapsepõlves minu lemmik supp! Ainult minumeelest vanaema meil kapsast ei lisanud, küll aga olid kohustuslikud klimbid. Niii isu tuli peale ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.