22 jaanuar 2010

Apelsinimuffinid

Juba mitu nädalat seisid kapi peal kaks apelsini ja kuna nad nägid juba veidi krimpsus välja, siis ei tekkinud isu neid niisama ka süüa ja mõtleisn siis apelsinikeeksi retsepti järgi muffineid teha. Väga maitsvad, eriti koos glasuuriga

100 g võid
2 muna
1 dl hapukoort
1,5 dl suhkrut
1 dl apelsinimahla
1 apelsini riivitud koor
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
veidi soola

Glasuur: 
   tuhksuhkur 
   apelsinimahl

Vahustada toasoe või suhkruga ja näputäie soolaga. Klopi ükshaaval juurde munad. Siis lisada hapukoor, apelsinikoor ja mahl. Järgmiseks segada hulka jahu, kuhu on eelnevalt küpsetuspulber sisse segatud. Valada võitatud muffinipanni ja küpsetada eelkuumutaud ahjus 175* juures ca 45 minutit. Lasta jahtuda. Glasuuriks sega umbes poolest apelsinist saadud mahla hulka niipalju tuhksuhkrut et mass oleks hapukoore paksune. Määri glasuur muffinitele ja lase enne sööma asumist veidi kuivada. Need muffinid muutuvad seistes maitsvamaks ja mahlasemaks.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.