16 jaanuar 2010

Maksapasteet

Meie pere lapsed armastavad pasteeti ja kuna poes müüdavad pasteedid on alati kas jube soolased või piprased, siis ei jää muud üle kui ise veidi vaeva näha. Sellest kogusest mis ma siia kirja panin saab pasteeti umbes 1,5 liitrit -ühesõnaga jätkub nii meile, emale kui vaneaemale. Pasteedi säilivusaeg on ca 1 nädal, kuna sisaldab sibulat, mis rikub toidud kiiresti. 

600 g sea- või veisemaksa
400 g pekisemat sealiha
100 g võid
1 suur porgand
1 sibul
1 loorberileht
soola
pipart
(2 küüslauguküünt)

Maks puhastada soontest ja tükeldada väiksemateks tükkideks. Liha lõigata väikesteks tükkideks ning panna koos loorberi, puhastatud porgandi ja sibulaga keema. Keeta tasasel tulel ning kui liha on juba peaaegu pehmeks keenud lisada sinna ka maks. Keeta kõik pehmeks.
Võtta liha, maks, porgand ja sibul keeduvedelikust välja ja püreestada nuimikseriga või ajada läbi hakklihamasina. Keeduvedelik kurnata läbi sõela ja pott puhtaks loputada. Panna segu tagasi potti, lisada või ja nii palju keeduleent et jääks selline hapukoore taoline mass.
Maitsestada soola, pipra ja soovi korral ka purustatud küüslauguga ning lasta korraks keema. Pasteet peab soojalt tunduma natuke soolane, sest jahtudes läheb maitse magedamaks, kui peale jahtumist tundub siiski mage võib pasteedi uuesti üles sulatada ja maitsestada.
Kloppida vispliga veidike vahule ning valada kaussidesse jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.