13 jaanuar 2010

Rabarberi-kookosemuffinid

Kuna sügavkülmikusse sai kevadel päris palju rabarbereid pandud, siis oleks viimane aeg neid hävitama hakata. Osustasin alustada muffinitest, seekord kookosega (ise ma ei armasta eriti kookost). Otsisin retsepte ja tegin mitmest erinevast kokku ühe (mõnes oli võid minu jaoks liiga palju, teises tundus suhkru kogus üüratu)... no ja mul on kohe selline kiiks, et pean alati retsepti muutma, muudmoodi kohe ei oska :)


125 g võid
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
2 dl nisujahu
2 dl täistera nisujahu
1 dl kookoshelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1,5 dl maitsestamata jogurtit
3 dl tükeldatud rabarberit
soola

Puhasta rabarberid, tükelda ja sega 1spl suhruga, jäta seisma (külmutatud rabarberid olen lasknud eelnevalt ära sulada). Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega teises kausis kuivained omavahel. Nõruta sõelal (pigista õrnalt kuivemaks) rabarberitükid. Lisa või-munasegule jogurt ja rabarberitükid, sega õrnalt ning lisa juurde kuivained. Sega nii vähe kui võimalik. Tõsta tainas võitatud muffinivormidesse ning pane kohe ahju (sooda ja jogurt hakkavad kohe reageerima). Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures umbes 30-45 min või seni kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.