08 jaanuar 2011

Valge šokolaadiga tikrimuffinid

Kuna ma ladusid suvel sügavkülmikusse igasugu marju, siis nüüd on paras aeg neist midagi küpsetada ning tapvalt palavat suve meenutada... ohh, aitaks see ometi ka lund sulatada!

12 muffinit
150 g võid
100 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut 
veidi soola 
3 muna
275 g jahu 
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
250 g tikreid
100 g valget šokolaadi

Kõigepealt pane tikrid sõelale sulama, kui küpsetad suvel siis pese ja puhasta tikrid ning nõruta.
Vahustada toasoe või suhkru, vaniljesuhkru ja näputäie soolaga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ning piim. Viimasena lisa tikrid ja hakitud šokolaad (jäta umbes 25 g kaunistamiseks).
Jaota taigen pabervormikestega vooderdatud muffinipanni ja küpsetada eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures ca 25-30 minutit (kontrolli küpsust tikuga).
Jahtunud muffinid kaunista pealt sulatatud valge šokolaadi ja tikriga.

Retsept saksakeelsest retseptivihikust Schnell gemacht: "Muffins"

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.