10 jaanuar 2011

Kohupiima brüleekreem

Kui on isu magustoidu järele ning samas tahaks maitsta ka midagi uut ja huvitavat, siis see ülilihtne ja väga maitsev kreem on hea lahendus. Pealegi saab nii näiteks beseede või pavlova valmistamisest üle jäänud munakollased ära kasutada ;)

5 portsjonit
400 g kohupiimapastat
5 suurt munakollast

100 g tuhksuhkrut
1 sidruni või apelsini riivitud koor
 

Peale:
5 spl vahtrasiirupit


Sega kohupiimapasta, tuhksuhkur, munakollased ja riivitud sidrunikoor omavahel korralikult läbi. Jaota segu viide kuumakindlasse tassi või magustoiduvormi (2 dl).
Küpseta 100-kraadises ahjus 30-40 minutit kuni kreem on võdisev mitte enam vedel. Lase täielikult jahtuda, sest see maitseb minu meelest kõige paremini just külmkapikülmalt.

Vala vahtrasiirup magusroale ja serveeri.

Retsept nami-namist

2 kommentaari:

Tullia ütles ...

Klassikaline brüleekreem on üks mu lemmikmagustoite. Aga see kohupiimavariant näeb ka vägea hea välja. Proovin.

Liilia ütles ...

proovi kindalsti! Üks soovitu- pigem küpseta veidi kauem kui vähem, sest esimesel korral jäi mul muna sees tooreks ja polnud üldse nii kreemine kui ilusti läbiküpsenud kreem.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.