27 september 2010

Kõrvitsapannkoogid

Kuna sellel aastal on meil kõrvitsaid rohkem kui mõnd teist aiasaadust, siis tuleb seda ka igal võimalikul moel süüa. Eile küpsetasin selle retsepti põhjal pannkooke ja kõrvitsa-apelsinimoosiga maitsesid need tõeliselt hästi.
 
 
2 muna
veidi soola 
2-3 spl suhkrut 
2 dl kõrvitsapüreed*
1 dl piima
0,5 tl soodat
200 g jahu (osaliselt täisterajahu) 
veidi kaneeli ja kardemoni

Munad kloppida suhkru ja soolaga lahti. Lisada kõrvitsapüree, piim ja jahu millesse on segatud ka sooda.
Praadida õlisel pannil keskmisel kuumusel väikesed koogikesed.



* kõrvitsapüree jaoks puhasta ja koori kõrvits ning keeda võimalikult vähese veega pehmeks. Püreesta või hõõru läbi sõela. (mina säilitan seda parajate portsudena sügavkülmas)

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.