20 september 2010

Kõrvitsa-apelsinimoos

Sellel aastal juhtus nii, et mu ema sattus kevadel kõrvitsate külvamisega liialt hoogu ja nüüd on meil üle 40 kõrvitsa!! Olen nüüd juba kaks 15-kilost kõrvitsat ära marineerinud ja väiksematest teeme peagi lastega halloweeni-laternaid, aga umbes 30 iludust ootavad veel oma saatust (kel soovi aidata, andke teada ;))
Eile tegin ühest kõrvitsasektorist moosi, mis mitte kuidagi ei meenuta kõrvitsat, vaid maitseb nagu tõeline apelsinimoos - magus ja kergelt mõrkjas.
Retsept mugandatud muidugi nami-namist.


umbes 1,5 liitrit moosi:
1,5 kg kõrvitsa viljaliha
1 sidrunit
3 apelsini
700 g suhkrut


Keeda tükeldatud kõrvits võimalikult vähese veega pehmeks.
Lisa tsitruseliste riivitud koor ja pressitud mahl. Kuumuta keemiseni, lisa suhkur ning keeda keskmisel kuumusel umbes 20 minutit kuni moos on paksenenud.
Jaota steriliseeritud kuumadesse purkidesse.

2 kommentaari:

Kokkamas95 ütles ...

Kohe kadedaks teeb see, et teil nii palju kõrvitsaid on :D
Meie selle aasta saagiks on 3 väikest kõrvitsat ja see on kokku umbes 3-4 kg :) Natuke liiga hilja sai külvatud ja nüüd siis öökülmade tõttu korjasime ära.

Liilia ütles ...

jagan lahkesti kõrvitsaid, kui on soovi siis anna teada ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.