04 september 2010

Mandline õunakook

Täna käisin jälle vanaemal külas ja otsustasin kaasa küpsetada ühe ülimaitsva koogi mille retsepti-idee on pärit Pereköögi retseptivihikust.

3 muna
1 dl suhkrut
veidi soola
100 g mandlimassi
3,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
50 g võid (sulatada)
1 spl mandlilikööri
5 õuna
hakitud mandleid või mandlilaaste

Koori ja tükelda õunad ning pigista neile veidi sidrunimahla, et nad ei tõmbuks pruuniks. Määri koogivorm (26 cm) võiga ja puista üle riivsaiaga.
Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks. Pudenda või riivi juurde martsipan ning sega ühtlaseks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa martsipani-munavahule vaheldumisi piima,likööri, jahtunud sulavõi ja väikesteks tükkideks hakitud õuntega.
Vala taigen koogivormi ning puista peale hakitud mandleid või mandlilaaste ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200-kraadi juures 30-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga).

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere! Kas on väga magus kook?

Liilia ütles ...

üpriski magus, aga eks palju sõltub ka õunte hapususest (mina kasutasin üsna hapusid sügisõunu). originaalretseptis oli suhkrut poole rohkem!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.