23 juuli 2010

Hapukurgid

Nüüd kui oma aia kurke on hakanud rohkelt valmima ja värskete isu on täis söödud, siis on paras aeg hakata hoidiseid tegema. Kõigepealt üks ämbritäis hapukurke ja siis läheb marineerimiseks.
Kurkide hapendamisel tuleb lähtuda oma maitsest.

Mina panen 1 liitri vee kohta 1,5 spl jämedat meresoola ja 1 tl suhkrut. Lisaks maitseks hulgim küüslauku, tilliõisikuid ja -varsi, mustsõstralehti ja mädarõigast. 


Ega siin mingit kunsti polegi, tuleb kurgid ja maitsetaimed puhtaks pesta, purki laduda ja sooja soolveega üle valada. Kurgid peavad olema üleni veega kaetud ning kerge vajutuse alla pandud. Lasta toatemperatuuril hapnema minna ja paari päeva pärast maitsevad imehead, eriti head on külmakapikülmalt!

2 kommentaari:

Zoozi ütles ...

Ma teen täpselt samamoodi.Lisan ainult veel ühe tšillikauna ka :)

Liilia ütles ...

ohho, tšilliga pole ma küll proovinud! olen küll igasugu kirsi- ja tammelehtedega proovinud, aga eelistan siiski traditsioonilisi maitseid ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.