30 märts 2011

Lihtsad küpsised

Täna oli minu kord juhendada Mooste lasteaialaste loovusringi. Otsustasin teha midagi mida ma oskan ja mis ka lastele kindlasti meeldib.


Tegime kõige tavalisemast küpsisetainast suurejoonelist kunsti! :D

 Sellest taignakogusest saab päris palju küpsiseid ;)

300 g pehmet võid
150 g suhkrut
veidi soola
1 spl vaniljesuhkrut
2 muna
600 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kaunistamiseks:
šokolaadi,värvilisest tuhksuhkrust glasuuri, nonparelle

Sega pehme või suhkru ja maitseainetega, lisa munad ning omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Mätsi ühtlaseks tagnaks ja lase külmikus umbes tunnike taheneda.
Rulli jahusel laual taigen õhukeseks ning lõika vormiga meelepärased kujundid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit kuni küpsised on kuldsed.

Lase restil jahtuda ning kaunista vastavalt soovile.

6 kommentaari:

Tullia ütles ...

Tore ettevõtmine!

Jaanika ja Signe ütles ...

Jaa, väga tore! Kahju, et Tartus selliseid asju ei tehta. Koos oleks lõbusam, kui üksi kodus...

Liilia ütles ...

Lastele väga meeldis, kuna tavaliselt ikka meisterdatakse ja tehakse selliseid mittesöödavaid asju.

Liilia ütles ...

siis tuleb ära maale kolida...nagu meie seda tegime ja siis ise särada s.t vajalikud asjad korraldada-läbiviia. linnas on palju keerulisem ennast teostada!

TALUTOIT OÜ ütles ...

Kas see vahva algatus on Evelyni oma jälle või? Teeks Kauksis ka miskit sellist. Oleks meie lastel ka palju lõbusam. Me Triinuga mõtlesime, et 1.juunil võiks orgunnida reisi Maanteemuuseumisse, siis lastele tasuta.

Liilia ütles ...

see on Evelyni algatus jah ja tuli välja et seekord oli esimene ring ja mina siis see hulljulge kes pea ees vette hüppas :D
plaan on selline, et kõik Mooste valla lapsed on oodatud kolmapäeviti kell 16-17 Moksi loovusringi, osalustasu on praegu veel 1,50.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.