21 märts 2011

Porgandikook toorjuustukattega

See on üks äraütlemata maitsev kook, mida saab valmistada nii pidulikuna kui tarvis ja soovi on. Seda sama nami-nami kooki on viimasel ajal paljud blogijad teinud, näiteks Annitram ja Merike.... no ja ega minagi kehvem pole :D
Mina tegin seda täna suurele seltskonnale (55 inimest) ning seetõttu  küpsetasin lausa neljakordsete kogustega st. küpsetasin kaks ahjuplaadi suurust kooki, panin kõrvuti ja määrisin kreemi peale!!

2 suurt muna
2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
(sulatada) 
150 g riivitud porgandit
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
noaotsatäis muskaatpähklit
 

Toorjuustukate:
1 dl rõõska koort (35%)

100 g maitsestamata toorjuustu
100 g tuhksuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

veidi sidrunimahla

Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa peenelt riivitud porgandid, sulavõi ja omavahel segatud kuivained.
Kalla taigen (24 cm läbimõõduga) küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit (kontrolli küpsust puutikuga).

Lase jahtuda.
Vahusta rõõsk koor ning sega juurde ülejäänud ained kuni saad ühtlase kreemi. Määri kreem jahtunud koogile ning kaunista. (Seekord kaunistasin röstitud mandlilaastude, ananassi ja jõhvikatega) 

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.