15 märts 2011

Kakaorull mustsõstrakreemiga

Mul seisis külmikus nukralt üks karp kohe aeguma hakkavat mascarponet. Kuna mulle just paar päeva tagasi jäi silma ühe mõnusa kreemi retsept ja rullbiskviiti pole ma ka juba ammu teinud... siis oli asi otsustatud ja biskviitpõhi läkski ahju :)


Biskviitpõhi:
4 muna
4 spl suhkrut
4 spl nisujahu

2 spl kakaopulbrit

Täidis:
300 g (külmutatud) mustsõstraid
1 dl suhkrut
250 g toasooja mascarponet
2 dl 35% rõõska koort
 

Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks (7-8 minutit tugevat mikserdamist). Sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kakao ning sega õrnalt ent ühtlaselt läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja silu ühtlaseks.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 10-12 minutit, kuni biskviit on tikuga katsudes küps. Võta biskviitpõhi ahjust välja ja kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda "küpsetatud" küpsetuspaber ja keera koos teise (suhkruse) küpsetuspaberiga rulli. Lase jahtuda.

Täidise jaoks hõõru mascarpone puulusikaga pehmemaks. Sega juurde suhkur ja sulanud mustsõstrad. Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks ning sega õrnalt marja-mascarponekreemi hulka.  
Rulli biskviitpõhi lahti, määri sellele ühtlase kihina mascraponetäidist ning keera uuesti rulli.
Lase enne serveerimist mõned tunnid külmkapis taheneda ja maitsestuda.
 

2 kommentaari:

Jelena ütles ...

Väga maitsev kook!
Aga oskad sa öelda, milles vahe on mascarponel ja toorjuustul?
Minuarust maitse on sama?

Liilia ütles ...

esiteks on vahe selles et mascrapone on kõvasti rammusam kui toorjuust ja maitse on hoopis mahedam ja ta on ise juba üsna kreemine...

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.