19 juuli 2010

Rullbiskviit kohupiimakreemiga

Eile käisid meil ühed kiired külalised ja ma otsustasin neile midagi lihtsat ja kiiret küpsetada.

Biskviitpõhi:
4 muna
4 spl suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut
4 spl nisujahu

2 spl tärklist

Täidis:
200 g kohupiima
2 dl 35% rõõska koort

1 spl vaniljesuhkrut
2 dl maasika- või vaarika toormoosi


Peale:
tuhksuhkrut 

Vahusta munad suhkrutega heledaks kohevaks vahuks. Sõelu juurde jahu ja tärklis ning sega läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja silu ühtlaseks.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 10 minutit, kuni biskviit on helekollane. Võta biskviitpõhi ahjust välja ja kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda "küpsetatud" küpsetuspaber ja keera koos suhkruse küpsetuspaberiga rulli. Lase jahtuda.
Kohupiimatäidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga, siis sega juurde vaniljesuhkur, kohupiim ning moos (või marjad+suhkur). Määri kohupiimatäidis lahtirullitud biskviidile ning keera uuesti rulli, puista üle tuhksuhkruga.
Hoia kuni serveerimiseni külmkapis.

2 kommentaari:

Liina ütles ...

Mul ei ole siiani ükski biskviit välja tulnud. Tegin sinu retsepti järgi ja tuli välja. Rõõm oli kirjeldamatu :) Nüüd olen sama rullbiskviiti mitu korda teinud, kõik kiidavad!

Liilia ütles ...

Seda on rõõm kuulda!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.