07 veebruar 2012

Kardemoniga pohlakeeks

Mõnusalt mahlane, kergelt mõrkjas aga samas maitsev keeks. Sobib ideaalselt kuuma teega praeguse külma peletamiseks.

2 suurt muna
2 dl suhkrut

veidi soola
2.5 dl maitsestamata jogurtit

0.5 dl päevalilleõli

3.5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soodat
1 tl jahvatatud kardemoni

veidi riivitud sidrunikoort
100 g pohli


Klopi munad suhkru ja soolaga kohevaks ja heledaks vahuks. Sega juurde jogurt ja õli. Sega õrnalt taina hulka eelnevalt omavahel segatud kuivained (jahu, kardemon, küpsetuspulber ja sooda). Viimasena sega juurde puhastatud pohlad.
Kalla tainas korralikult võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni keeks on läbinisti küps ja pealt kuldpruun (kontrolli küpsust tikuga).

 
Retsept nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.