29 jaanuar 2012

Šokolaadiga tatraküpsised

Kooslus -tatar ja šokolaad tundus esialgu minu jaoks üpris õõvastavana, aga kuna ma tassisin huvi pärast Põlva Talupoest koju Zerna talu mahedat tatrajahu, siis tuli asi ära proovida ;) Ja ma üllatusin meeldivalt, sest spetsiifilist tatra maitset polnud neis sugugi tunda. Need on ühed imemaitsvad küpsised ja lisaks veidi kasulikumad ka!

50 küpsist (450g)
125 g võid
0,75 dl suhkrut

veidi soola
2 tl vaniljesuhkrut
1 muna 
150 g tatrajahu
0,5 dl õunamahla
75 g hakitud tumedat šokolaadi

 

Vahusta pehme või suhkru ja soolaga, klopi juurde muna. Sega juurde vaniljesuhkur, jahu ja küpsetuspulber. Lisa juurde ka hakitud šokolaad ja õunamahl.
Tõsta tainast teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väiksed kuhjad, vajuta veidi lamedamaks ning küpseta 200-kraadise ahju keskosas 7-10 minutit.


Retsept nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.