-->
Juuretisesai, 1 päts
Eelmisel õhtul:
50 g juuretist
50 g juuretist
100 ml sooja vet
100 g nisujahu
0,5 tl suhkrut
Sega juuretis vee, suhkru ja jahuga. Jäta
kinnikaetult (rätikuga) sooja kohta 12 tunniks käärima.
12 tundi hiljem:
Käärinud eeltaignast võta ära 50 g juuretist järgmiseks korraks!
Lisa juurde:
350 ml sooja vett
10 g meresoola
10 g suhkrut
100 g täistera nisujahu*
350 ml sooja vett
10 g meresoola
10 g suhkrut
100 g täistera nisujahu*
400 g nisujahu* (jahude
vahekorda võid endale sobivaks tuunida)
Sega eeltaignale juurde vajalikud toorained ja sõtku
taigen ühtlaseks (5 minutit), jääb täpselt sama tihke kui pärmitaigen.
Määri 1,5 l keeksivorm või või õliga ning tõsta tainas
vormi. Silu veega pealt siledaks ning jäta sooja kohta ca 2-4 tunniks kerkima
(tuleb jälgida, et ta vormist plehku ei paneks).
Kuumuta ahi 250 kraadini ja pista pätsid ahju. Kui
sul on aururežiim, siis võid 6 sekundit auru lasta. Aga kui auru pole, siis
pihusta enne saiade ahju pistmist veidi vett ahju.
Keera temperatuur 220 kraadile ja küpseta 20
minutit, seejärel 200 kraadi juures veel 25 minutit.
Ahjust välja võttes jäta sai rätiku alla rahunema.
Kui sul juuretist pole, siis saab edukalt teha saia ka pärmiga või siis ise juuretist teha
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar