11 november 2011

Savoiardi e. keelekese küpsised

Kuna õhtuks on vaja teha üks klassikaleine tiramisu ja selle tarvis küpsiste leidmine meie kaubandusest on tunduvalt keerulisem kui neid ise küpsetada, siis... 
P.S kõik kes tahavad nendest küpsistest valminud desserti maitsta on oodatud täna (11.11.2011) kell 18:00 Mooste Toiduklubisse!


350g küpsiseid
4 suurt muna
100 g peeneteralist suhkrut
110 g jahu 
3 spl maisitärklist
50 g tuhksuhkrut

Eralda munavalged ja -kollased. Vahusta munvalged suhkruga tugevaks vahuks. Teises väikses kausis klopi munakollased kergelt läbi ja lisa õrnalt segades munavalgevahule. Sõelu munavahule jahu ja tärklis, sega õrnalt läbi nii et kõik oleks korralikult segunenud, ära üle sega!
Täida seguga kondiitriprits (suure ja sileda otsikuga) või kasuta suletavat kilekotti, mille ühte nurka augu lõikad. Pressi tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile sobiva suurusega küpsised. Jäta tainaribade vahele piisavalt kerkimisruumi (u 2,5 cm).
Sõelu peale pool tuhksuhkrust, oota 5 minutit ja tee sama ülejäänud tuhksuhkruga.
Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit. Lase 5 minutit jahtuda, siis eemalda ahjuplaadilt ning lase metallrestil jahtuda. Säilita õhukindlas karbis.


Retsept blogist Sööme silmadega

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.