19 veebruar 2011

Lihtsad sulajuustupirukad


Ma olen vist vähemalt korra juba maininud, et eriline lehttaigna sõber ma pole, aga mõnikord kui on vaja midagi kiiresti küpsetada, siis on seda hea kasutada. Täna küpsetasin sellest ühed tõeliselt lihtsad ja väga maitsvad soolased, just paari ampsu suurused, pirukakesed. 

50 tk
500 g lehttainast 
300 g sulatatud juustu (nt. "Merevaik") 
1 spl kuivatatud või peotäis hakitud värsket maitserohelist
(petersell, basiilik, pune vms.)  

Määrimiseks:
1 muna  

Sega sulatatud juustu sisse maitseroheline. Rulli jahusel laual lehttaigen õhemaks ning lõika sellest veiniklaasiga väikesed rattad. Tõsta teelusikaga juustusegu tainaketta keskele ja näpi tainaservad tihedalt kokku. Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud  ahjuplaadile ning määri pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 210-kraadi juures umbes 12 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed. 

Retsept nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.