01 oktoober 2010

Pudrukarask

Keedan tavaliselt hommikuti putru, aga sageli on mu silmamõõt liialt unine ja nii saab putru kuidagi palju. Õnneks on meil koer, kes pudru üle alati rõõmustab, aga seekord otsustasin proovida lõunaks midagi muud teha. 
Retsept mugandatud nami-namist.

3 dl jahtunud (helvestest)putru
1 dl vett
25 g värsket pärmi

1 tl köömneid
0,5 tl soola
1 spl suhkrut 
4 dl nisujahu
0,5 dl õli

  
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa puder ja maitseained.
Lisa jahu jaõli ning sega tainas puulusikaga ühtlaseks (sõtkuda ei ole vaja).
Kalla tainas kohe võitatud 20x30 cm vormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Puista peale pudruhelbeid ja suru need kergelt vastu tainast (kasuta samu helbeid, millest puder on valmistatud).
Lõika rullnoaga tainaplaat ruutudeks. Kata köögirätikuga ning lase soojas kerkida.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 15-20 minutit kuni karask on pealt kuldne.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.